POPÜLER GEYİKLER
Sevgilinin Yanında Osurulur Mu? Sorusuna Verilmiş En Efsane Cevap
Seven insan yeri gelecek kol olacak , yeri gelecek bacak . Yeri gelecek altından alacak , yeri gelecek uyumadan başını bekleyecek. Ekşisözlük’te Ayhanores isimli yazar tarafından kaleme alınan bu yazı da bunun en güzel örneği. Peki sevgilinin yanında osurulur mu?
Bizimkiler bundan 38 sene önce tanışmış. Peder bey taze tıp öğrencisi, anne kişisi fransız kültür çömezi. Annem görüyor babamı, ben bu çocukla tanışıcam diyor arkadaşlarına, yapma diyorlar, biriyle birlikte o. Olsun diyor annem; ben beklerim.
Babam da boş değil hatuna da serde hovardalık var biraz. Bir de; bu kız çok güzel ama kapılırsam bir yıla kalmaz evlenirim ben bunla, daha okul bitmedi, askerlik de var ne bok yicem lan diyor. Diyor da pek kaçamıyor, bir sene sonra nişanlanıp fakülte bittiği gibi evleniyorlar. Askere de birlikte gidiyorlar. Kebap askerlik yaptım diyen pederin karşısına çıkmasın. Gittim diyor peşinden annem, başka bir şey yapmazdım. Türk Havayolları’nın hosteslik sınavlarını birinci kazanıp reddettim, sevdiğim adamla evlenip ben bunla her şeye varım diyip gittim diyor. Önce birlikte askere, sonra yirmi yıl anadolu’nun içinde göt kadar bi kasabaya, anca kırk beşinden sonra kendi memleketlerine, İzmir’e… Hiç gocunmadım, istedim, karar verdim; kararlarımın arkasında durup sevdiğim adamla aile kurdum, asla aklımdan ufacık bir acaba bile geçmedi ve bu aileyi böyle arada tuttum der. Haklı. Otuz yıllık annem, bilmez miyim, yerden göğe haklı.
Sevdiğin biriyle olmak nedir? Vazgeçtiklerin için tek tek fatura tutup ilk kavgada senin yüzünden bunlardan geçtim demek midir? O biri diğer öbürlerini yok ediyor diyip ilişkiyi ciğerci kedisi gibi gözü dışarda sürdürmek midir? Başka bir şeyler midir yoksa?
Kış ortası… Annemle değişmeli nöbet tutuyoruz babamın yanında. Kolon rezeksiyonu; kolon ca. Öncesinde aylarca, devamında aylarca radyoterapi ve kemoterapi. Üzüntüden gözümüzün feri götümüze kaçmış ama peder beyin sadece bilinci açık diye bir yandan nasıl mutluyuz… Bu iyi, çünkü daha da iyi olacak, enseyi karartmak yok. Ama içimiz paramparça.
Aylarca ileostomi, ne yediği belli ne çıkardığı… Yandan çarklı gibi gidip geliyoruz tin tin tin sabahın körlerinde radyoloji merkezlerine. Cesedi çıkmış gibi geri iade ediyorlar. Babamın kuyruk dik ama bunlar bana koymaz diyor, seni yarın donumdan çıkarırım diyor. Eski Karşıyaka yüzücüsü. Akşamına suyun içine ağlamayı öğreniyorum.
Aylar sonra tedavisi bitti, son ilaçlarını aldı, kolostomi kapatıldı. Beton gibi adam çocuk gibi kaldı. Ama aşarız dedi, aşarız dedik; aşarız. Bunların hepsini aşarız. Burdayız, yanyanayız, demirbaş sayımında eksik yok. Birlikte aşarız.
Kalın bağırsağı aylardır çalışmıyordu. Artık çalışması gerekiyordu.
Günlerce annemle babamın osurmasını bekledik. Annem sevdiği adamın günlerce kel kafasını osurabilsin diye okşadı.
Günlerdir şu başlığı her gördüğümde içim düğüm düğüm oluyordu. Geçmiyordu o düğüm. Bi osursam rahatlayacakmışım gibi sanki…
Nereye mi varıcam, bir yere varmıcam. Seni iki kolun iki bacağın olmasa da severim diyip ilk fırsatta başkasına kaçan, her hayalini sevgilisi makina değil sadece insan olduğu için yapamadığında ilişkiyi bitiren, sevginin bağını bacağa geçirilmiş pranga zinciri zanneden bir nesil var dışarıda. Yan odada da sevgilisi osursun diye kel kafasını okşayan bi kadın. Hangisi gerçek?
Bu harika yazı www.eksisozluk.com’da
The Geyik sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
-
POPÜLER GEYİKLER2 hafta ago
Kanada’ya Yerleşen İzmirli’nin Günlüğü
-
MÜZİK2 hafta ago
Instagram Reels’te En Çok Kullanılan 20 Şarkı
-
DİZİ - FİLM1 hafta ago
Kardeş Payı’nı Unutulmaz Yapan 30 Replik
-
KOMİK2 hafta ago
Gerçek Hayattaki Sevişme İle Filmlerdeki Sevişme Sahneleri Arasındaki 5 Fark
-
LİSTELER1 hafta ago
Dünyanın En İlginç 9 Dili
-
EDEBİYAT2 hafta ago
Küçük Prens Kitabından Derin Anlamlar Taşıyan 17 Muhteşem Alıntı
-
POPÜLER GEYİKLER7 gün ago
Ekşi Sözlük Yazarından Komik Bir Hikaye: Türk Kadınlarının Cinsel Fantezileri
-
HAYVANLAR2 hafta ago
Dünyanın En Güzel 10 Kuşu
-
KÜLTÜR2 hafta ago
Tartışılan Soru: Aşağıdakilerden Hangisi Meyve Değildir?
-
EDEBİYAT1 hafta ago
Bir Garip Orhan Veli’nin Hislere Ayna Olan 21 Şiiri
-
KOMİK7 gün ago
Ev Adresi Yazarken Utanmanıza Sebep OIacak 13 Komik Apartman Adı
-
KOMİK2 hafta ago
Doğrusunu Unutma Garantili 12 Komik Kelime Kullanımı
-
DİZİ - FİLM2 hafta ago
Tutku, Aşk ve Şehvet Sevenlerin Beğeneceği 15 İzlenesi Film
-
KÜLTÜR1 hafta ago
Dostoyevski’nin Sürgünde Tanıştığı Bir Köpekle Sevgisizlik Üzerine Yaptığı Efsane Deney
-
POPÜLER GEYİKLER2 hafta ago
Kahlo’nun Sözleriyle Sevilen Kişiden Vazgeçme Eşiği
-
YAŞAM1 hafta ago
Yetişkin Filmlerinde Görev Alan Emekçilerin Film Başına Kazandıkları Ortalama Ücretler
-
EDEBİYAT1 hafta ago
Oğuz Atay’dan Okuyanın Yalnızlığını da Yansıtan 10 Söz
-
KÜLTÜR1 hafta ago
Aydın Boysan’dan Rakı Adabı ve Rakı Üzerine Söylenmiş Efsane Sözler
-
LİSTELER1 hafta ago
Farklı Kültürlerde Dünyanın En İlginç Alışkanlıkları
-
LİSTELER2 hafta ago
Herkesin Nefret Ettiği 15 Şey
You must be logged in to post a comment Login