2017 yılında adından en çok söz ettiren kadın sporcular

Sporculuk kariyerini seçen kadınlar, basın ve kamuoyunun gündeminde sıklıkla yer edinen ağır antrenmanlar, yarışmalar, zaferler, yenilgiler ve rekorlarla dolu bir yolda ilerliyor.

Uluslararası yarışmalarda ülkelerini temsil eden, erkeklerle yarışma haklarının mücadelesini veren ve birbirlerini nakavt eden kadın sporcular, aynı zamanda zarafet ve feminenliklerini koruyor, evleniyor ve anne oluyor.

Sputnik, 2017’de adından en çok söz ettiren kadın sporculardan bir seçki hazırladı. İşte o seçki;

1# Yevgeniya Medvedeva

Rus buz patenci Yevgeniya Medvedeva, 18’e girmeden büyük başarılara imza attı. Çok sayıda dünya rekoru kıran Medvedeva, 2 kez dünya şampiyonu oldu. Medvedeva, bu yıl Uluslararası Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu’nda konuşma yapmak için davet edildi. Bu toplantıda Rusya’nın 2018 Pyeongchang Kış Olimpiyatları’na katılmasına izin verilmesi yönündeki karar alınmıştı.

2# Nadya Karpova

Rus futbolcu Nadejda Karpova, bu yıl İspanya futbol kulübü Valencia’ya transfer oldu ve kasım ayında ‘Yılın oyuncusu’ unvanını aldı. Nadejda, Rusya milli takımının forvet oyuncusu.

3# Yekaterina Lisina

Eski Rusya milli basketbolcusu ve model Yekaterina Lisina, 2017’de adını ‘Dünyanın en uzun bacaklı kadını’ ve ‘Dünyanın en uzun modeli’ olarak Guiness Rekorlar Kitabı’na yazdırdı.

4# Lindsey Vonn

ABD’li kayakçı Lindsey Vonn, bu yıl bir kez daha erkek sporcularla yarışmak istediğini açıkladı. Ancak Vonn, Uluslararası Kayak Federasyonu henüz bu yönde bir izin vermediği için bu hakkı elde edemedi.

5# Maria Lasitskene

Rus yüksek atlamacı Mariya Lasitskene, 2017’de bağımsız olarak katıldığı Londra Dünya Atletizm Şampiyonası’nda altın madalya aldı. Lasitskene ayrıca yaz sezonunda katıldığı tüm yarışlardan da zaferle döndü.

6# Margarita Mamun

En önemli zaferlerini 2016’da kazanan Rus artistik jimnastikçi Margarita Mamun, bu yıl yüzücü Aleksandr Suhorukov ile dünya evine girdi. ‘Bengal Kaplanı’ olarak anılan Mamun, düğünden sonra sporcu kariyerini noktaladığını açıkladı.

7# Maria Sharapova

Dünyaca ünlü Rus tenisçi Mariya Şarapova, 15 aylık yasağının ardından bu yıl kortlara döndü.

8# Ronda Rousey

ABD’li karma dövüş sanatçısı ve ilk kadın UFC şampiyonu Ronda Rousey, Forbes dergisine göre dünyanın en çok kazanan sporculardan biri. Rousey, 2015 ve 2016’daki iki yenilgisinin ardından, neredeyse sadece zaferlerden ibaret olan kariyerini sonlandırma kararını aldı ve evlendi. Görünüşe göre, özel hayatta başarılı olduktan sonra spor kariyerini bitirme geleneği elden ele aktarılıyor.

9# Yuliya Levçenko

Ukraynalı yüksek atlamacı Yuliya Levçenko, Dünya Atletizm Şampiyonası’nda kendisinden çok daha deneyimli olan Rus sporcu Mariya Lasitskene’ye yenilmiş ve gümüş madalyanın sahibi olmuştu.

10# Yelena Ostapenko

Letonyalı tenisçi Yelena Ostapenko, tüm rakiplerini yenerek şampiyon olduğu Fransa Açık’taki (Roland Garros) performansıyla adından söz ettirdi.

11# Serena Williams

Ünlü ABD’li tenisçi Serena Williams bu yıl hayranlarını korttaki başarılarından çok özel hayatındaki gelişmelerle sevindirdi: Yıldız sporcu ilk kez anne oldu.

12# Dorsa Derakhşani

Katıldığı turnuvalardan birinde başörtüsü takmadığı için İran milli takımından çıkarılan satranç oyuncusu Dorsa Derakhshani, eğitim için gittiği ABD’nin satranç takımında yarışma fırsatı yakaladı.