thegeyikheader

Kullanıcılarının içeriklerini geniş kitlelere ulaştırmayı amaçlayan içerik platformu The Geyik’te yazı yazmayı kolaylaştıran 13 kolay adım: 

1-İçerik oluşturmak için öncelikle kullanıcı adınız ve şifreniz ile panele giriş yapınız:

www.thegeyik.com/wp-admin

*Yoksa “kayıt ol”a tıklayarak bir kullanıcı adı ve şifresi belirleyiniz.

2- Panelde sol taraftaki yazılar kısmında bulunan  yeni ekle‘ye tıklıyoruz:

yeni yazı ekle

3- Açılan yeni yazı bölümünde 110 harfi geçmeyecek bir başlık kullanıyoruz. (İstisnai durumlar olabilir, ama tercih etmiyoruz.

4- Sonrasında alt kısımda 1-2 paragraflık bir giriş yapıyoruz.

5- Ortam ekle tuşuna tıklayarak yeni fotoğraf ekleyebilirsiniz. Fotoğrafların 60kb-200kb büyüklüğünde olması yazının açılmasını kolaylaştırır. En fazla 750kb büyüklüğünde fotoğraflar kullanıyoruz. Yazıya dahil et kısmına tıklamanız yeterli. Sonrasında yazı yazmaya ve araya yeni fotoğraflar eklemeye devam edebilirsiniz.

6-  Ekleyeceğimiz fotoğrafları bilgisayarımıza kaydederken onu hatırlatacak bir isim ile kaydedersek sonrasında tekrar  kullanabiliyoruz ve fotoğraf yazı içinde daha güzel görünüyor. (%100 çalışıyor 🙂 )

Yani Norveç manzarası ise bilgisayara bu şekilde kaydedip buraya da o fotoyu yüklersek kullanıcıya daha hoş görünüyor.

Sitedeki eski fotoğraflardan kullanmak için ortam kütüphanesi kısmına gelerek arama yapmanız yeterli.

Birden fazla fotoğrafı aynı anda yükleyebiliyorsunuz.

7- Yazıda kalın, italik yapmak için üstteki kısımdan faydalanabilirsiniz. Link eklemek için de bağlantı ekleye tıklayabilirsiniz. Bağlantılarda no follow ve yeni sekmede aç seçeneklerine tıklamanızda

link ekle

8- Video eklemek için Youtube linkini yazı yazılan alana atmanız yeterli. Eğer olmazsa üstte GÖRSEL / METİN yazan yerden Metin görünümüne getirip Youtube’da paylaşırken çıkan embed kodu buraya yapıştırabilirsiniz.

9- Öne çıkan görsel ise sağda en altta duran kısım. Ne işe yaradığına gelince; sosyal medya paylaşımlarında görünen fotoğraf. Yani o fotoğraf güzelse yazının okunma oranı artıyor. Bunu da az önce yüklediklerinizden veya önceki fotoğraflardan seçebilirsiniz. Fotoğrafın 640*480 / 520* 300 gibi oranlara sahip olması görselliği arttırır.

10- Kategori ekleme, etiket yazma

Hazır olan kategorilerden yazıya en uygun olduğunu düşündüğünüzü seçebilirsiniz. Etiket ise yazının internette bulunmasını kolaylaştıran kelimelerdir.  “Siz o yazıyı ararken Google’a ne sorardınız”ı cevaplayan etiketler en genelde en iyileri. Mesela ucuz cep telefonu, sevimli çocuklar, sevgilisini terk eden kadın…

11- Eğer  “En İyi 10 Film, Picasso’nun 10 Tablosu” gibi bir liste yapmışsanız. Maddelere rakamlar ekleyip, başlık attıktan sonra fotoğraf eklerseniz iyi görünür. Fotoğraftan sonra filmden bahsederseniz ya da tabloyu çizdiği yılı ve o dönemi 1-2 cümleyle de anlatırsanız da bu zengin bir içerik olur.

12- İçeriklerin sonunda veya yazı içerisinde haber veya görsel kaynak sahiplerine referans vermeye dikkat ediyoruz. Çizim ve tasarım bölümüne özgü içeriklerde ise eser sahibinin sitesine de ayrıca referans veriyoruz. Örneğin:

Rus Sanatçının Tartışmaya Açık Şok Edici Çizimleri

 

13- Her şey güzel görünüyorsa sağ taraftaki o mavi yayına gönder, yayınla gibi ifadelerin olduğu kısma tıklayabilirsiniz.

İçerik Örnekleri:

Liste İçerik: 

Aslında Kedinizin Evde İnsan Beslediğinin 16 Kanıtı

The Sims Oyununun Psikolojik Bozukluklara Yol Açabileceğinin 13 Kanıtı

Fotoğraflı liste içerik:

İnternetten Sipariş Verdiğine Pişman Olan 13 Şanssız

Haber içeriği örneği:

6 Yıl Boyunca Kırpılmamak İçin Kaçan Koyunun Onurlu Mücadelesi

Video haber ve video liste örnekleri

En Çok İzlenen 10 Youtube Videosu

Şimdiden eline sağlık 🙂