2017 Makyaj Trendlerini ve Cilt Bakım Tavsiyelerini Derledik

2017’nin makyaj tüyolarını, makyaj trendlerini, yapılmaması gereken hataları ve atlamamız gereken cilt bakımlarını bu yazımda sizin için derledim.

Makyajımıza başlamadan önce atlamamamız gereken önemli bir nokta “yüz nemlendiricisi”.

Her sabah ve her gece yatmadan önce uygulamamız gereken “tonik&nemlendirici” ikilisi gözeneklerimizin sıkılaşmasını, cildin kirden ve makyajdan tamamen arınmasını ve yüzümüzdeki nem oranının dengelenmesini sağlar. Ayrıca uyumadan önce cildi tonik ile temizledikten sonra yuvarlak hareketlerle yüzümüze uyguladığımız nemlendirici sabahları prensesler gibi güzel ve canlı bir yüzle uyanmamızı sağlar. Makyajımıza eğer cildimiz hassas ise tekrar tonik uygulamadan sadece nemlendirici uygulayarak geçebiliriz.

Makyajda yüzümüze kullandığımız malzemeler ne kadar harika olursa olsun, doğru uygulayabildiğimizi görmemiz için portratif, mümkünse ışıklı bir ayna kullanmak önemli bir nokta.

Makyaja başlamadan, hatta malzemeleri bile seçmeden önce mutlaka ambalajdaki yazıları okumalı ve içeriğinde paraben, flatat, sentetik nemlendirici, parfüm ve SLS gibi kimyasallar bulunan ürünlerden cildimizin sağlığı için uzak durmalıyız.

Artık makyajımıza geçebiliriz ! Üst ve alt kirpik diplerinde kullanabileceğimiz siyah göz kalemi modasına yeniden merhaba! Göz kalemleri sayesinde gözlerimi belirginleştirip aynı anda derinlik katabiliyoruz. Göz kalemlerinde dikkat etmemiz gereken nokta, göz kalemleri çabuk dağıldığı ve aktığı için kalemimizin waterproof olması. Soft ve pastel tonlardaki farlarınız ile göz makyajınızı renklendirebilirsiniz. Bu senenin trend renkleri özelikle şeftali tonları ve uçuk pembişler.

Gelelim ten makyajımıza. Zaten hiç anlam verememiş olduğum instagram makyajı modası tamamen geride kaldı yerini daha doğal, fresh hatta ıslak görünen makyaj modası aldı. Donuk, maske gibi yüzler bu yıl inşallah pek az görülür olacak. Yağlı bir cildiniz yoksa mat fondöten tercih etmenizi tavsiye etmem. Mimik çizgilerinize dolmayan, cilt tonunuza uyan ve yoğun olmayan bir fondöten bu yıl sizi mükemmel gösterecektir.

Bu yıl makyajımızı hafifletip tüm dikkati trend renk kırmızı ile dudaklarımıza çekebilir ya da hafif belirgin olan makyajımızı ıslak ve ışıltılı dudaklarla tamamlayabiliriz.

Ne kadar sürede, nasıl alışacağımızı bilmiyorum ama dağınık kaşlar da bu senenin trendlerinden. Gayet de hoş durduğunu söyleyebiliriz.

2016’da hayatımıza tam anlamıyla girmiş olan kontür ve aydınlatma bu sene yerini yalnızca aydınlatmaya bırakıyor. Yüzümüzde doğal aydınlık bir görünüm oluşturmak için ıslak bitişli fondötenler ve yüzümüzün yüksekte kalan bölgelerine (elmacık kemikleri, kaş altı gibi) uygulayabileceğimiz aydınlatıcıları tercih etmeliyiz. Böylece ıslak görünümlü trend makyajımızı tamamlamış oluruz.

İpuçları :

Makyaja göz makyajından başlamak her zaman en iyisidir çünkü göz makyajı yaparken far ve maskara yüzümüze dökülebilir bu ten makyajımızı kirli gösterir. Fondötende düzeltmeler ya da ten makyajını silip tekrar yapmaya çalışmak kat kat, yapay bir görüntüye sebebiyet verir. Bu sebeple önce göz ardından ten makyajı yapmak daha mantıklı olacaktır

Yorgun olduğumuzda daha çok makyaj yapmamalıyız. BB ve CC kremleri tercih etmeliyiz.

Badem gözlüler, eyeliner ya da kalem uygularken kalın bir çizgi şeklinde uygulayabilirsiniz. Yuvarlak gözlülere sahipseniz de gözün iç kısımlarından ince bir çizgi başlatıp ortadan başlayarak kalınlaştırabilirsiniz. Küçük gözlere sahipseniz kirpik diplerinden çekeceğiniz ince bir çizgi gözlerinizi daha hoş gösterecektir.

Yüz bakımında tonik yerine gül suyu ya da evde hazırlayabileceğiniz soda & elma sirkesi karışımını pamuğunuz ile göz çevresi hariç bütün yüzünüze uygulayabilirsiniz.