NASA Satürn’ün Uydusunda Yaşamın Var Olabileceğini Açıkladı

NASA’dan yapılan açıklamada Satürn’ün uydusu Enceladus’ün ve Jüpiter’in canlı yaşam için uygun koşullara sahip olabileceği belirtildi.

Habertürk’ün haberine göre; NASA, güneş sistemindekilere çok benzeyen iki ay bulduğunu açıklarken Satürn’ün uydusu Enceladus’ta canlı yaşamının mümkün olabileceği belirtildi.

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), Güneş Sistemi’nde keşfedilen okyanus dünyalarını bir basın toplantısıyla açıklıyor.

Cassini uzay aracı ile Hubble teleskopunun ulaştığı veriler, dünyada heyecan yarattı. Tarihi keşfin odağında Europa uydusu yer alıyor. Europa, Jüpiter gezegenine en yakın altıncı uydu.

Söz konusu uydu, Güneş Sistemi’nde yaşam ihtimaline sahip en uygun nokta ve yüzeyinde buz çatlakları bulunuyor.

NASA UZMANLARINDAN AÇIKLAMA

Bu yeni keşifler, 2020’li yıllarda başlatılması planlanan NASA’nın yaklaşmakta olan Europa Clipper misyonuna yardımcı olacak. Bununla birlikte astrobiyolog (uzay biyolojisi uzmanı) ve bir analist olan Keith Cowing, uzay ajansının Satürn’ün neredeyse buz gibi olan uydusunda, hidrotermal bölgeler içindeki “kimyasal aktivite” keşfini açık edeceğine inanıyor.

ENCELADUS NASIL BİR YER?

Enceladus, 28 Ağustos 1789’da William Herschel tarafından keşfedildi. Ancak iki Voyager uzay aracı Voyager 1 ve Voyager 2’nin 1980’lerin başında yakınından geçene kadar hakkında pek az şey biliniyordu. Yüzeyi tamamen buzlarla kaplı gezegenin kalın buz tabakası altında bir okyanus bulunuyor. Gökbilimciler, Enceladus’un hayat için gerekli koşulları elinde tuttuğunu iddia ediyorlar. Enceladus üzerinde hidrotermal deliklerin bulunması, büyüleyici olmanın ötesinde bir şey. Çünkü uzmanlar, Dünya üzerindeki yaşamın da bu şekilde başladığını ispatlamışlardı.