Farklı Festival Arayanlara: 1st Harvest Festival

Eğlence sektörü 3 aşağı 5 yukarı hep aynı şeyleri sunmaya hep aynı şarkıcılarla sizi oyalamaya başladı. Festival anlayışı değişmeli diye düşünüyorsanız harika bir önerimiz var Harvest Festival sahne alan gruplardan da anlaşılacağı gibi oldukça farklı bir müzik dünyasına açılıyor. Festivalin adının harvest yani hasat olmasının nedeni de Küçükçiftlik Park’ın bu etkinliğe kırk yılllık hizmetlerinin sonucu olarak görmesi. Etkinliğin temel misyonu ise bambaşka bir dünyada yaşıyor gibi hissetmeniz.
harvest festival

31 Mayıs’ta ilki düzenlenecek olan Harvest Festival’ın en heyecan verici isimleri Türkiye’ye ilk defa gelecek olan yabancı gruplardan oluşuyor. Breezeblocks, Taro, Fitzpleasure şarkıları milyonlar tarafından dinlenen Alt J ve Danimarka’dan çıkan en güzel şeylerden indie rock grubu Mew, KüçükÇiftlik Park’ın hasatında müzikseverleri muhteşem bir canlı müzik deneyimine bekliyor.

İndirimli biletlerden faydalanmak için hızlı olmak gerekli: BİLET SATIN AL!

1st Harvest Festival, iyi müziğin yanı sıra birçok sanat dalının çatısı altında ziyaretçilerini öğretici, özgürleştirici atölyeler ile buluşturup, yüzlerce ürünün oluşumuna ve el değiştirmesine ev sahipliği yapacak. Bahçesinden balkonundan beslenmek isteyenler için Permakültür, craft meraklıları için gitar yapımı, doğal tedavi meraklılarına şifalı bitkiler atölyesi, evde sabun yapımı bunlardan sadece birkaçı…

FESTİVALE KATILAN GRUPLAR

Alt-J:
2007 yılında kurulan ve bir İngiliz indie rock grubu olan Alt-J, Yunan alfabesinde büyük delta anlamına geliyor. Grup, 2007 yılında Gwil Sainsbury (gitarist/basçı), Joe Newman (gitar/vokal), Gus Unger-Hamilton (klavye) ve Thom Green’in (davul) üniversitede tanışmalarının ardından kuruldu. Müzik kariyerlerine “GarageBand” ismi altında kayıt yaparak başlayan grup, 2012 yılında Britanya Mercury Ödülü’nü kazandı ve aynı zamanda iki Brit Ödülü için de aday gösterildi. “An Awesome Wave” adlı albümlerinden 3 parça, Avustralya 2012 Triple J Hottest’ta yer aldı. 2013 yılında The Ivor Awards’da yılın albümü “An Awesome Wave” seçildi.

Mew:
1994 yılında kurulan Danimarkalı indie rock grubu Mew, vokalde Jonas Bjerre, gitarda Bo Madsen, bas gitarda Johan Wohlert ve davulda Silas Utke Graae Jørgensen’dan oluşuyor. Yaptıkları müziği düşünmekle duyguların karışımı olarak özetleyen grup, ilk albümleri A Triumph For Man’i 1997’de çıkardı. 2003’de “Half The World Is Watching Me” albümüyle ülkesinde yılın grubu ve yılın albümü ödülleri alan dörtlü aynı yıl çıkardığı Frengers ile dünya çapında üne kavuştu. R.E.M. ve Nine Inch Nails gruplarının Avrupa turnelerinde yer alan Mew, kısa zamanda daha büyük kitlelere erişmeyi başardı. Grup, 27 Nisan’da yeni albümü çıkarmaya hazırlanıyor.

Sattas:
Sattas, Orçun Sünear ve Derya Eke tarafından 2004 yılında Beşiktaş’ta bir evin salonunda kuruldu. Sattas, Jamaika İngilizcesi’nde “satta”dan gelmekte, “satta” ise “rahatla”, “takma” veya “salla” gibi manalara gelmektedir. Sonundaki “s” eki ile İngilizce’deki çoğul takısını alarak son halini oluşturuyor. Grup üyeleri Sattas’ı daha çok okul olarak nitelemektedirler. Erdemli, özgürlüklerine düşkün, eşitlikçi, doğayasaygılı, savaşçı ve eğlendirici bir okuldur daha çok… Grup 2012’de Türkiye’nin ilk reggae” albümü “Sattas – Sattas”ı çıkardı ve Türkiye, Kıbrıs’ın yanı sıra yurt dışında da konserlerine devam etti. Türkiye’nin en büyük festivallerinde yer alan grup, ikinci albümlerinin çalışmalarına başladı.

Flört:
1991’de kurulan Türk müzik grubu olan Flört, Kim Bunlar? ve Bekarlar gruplarının devamı olmakla beraber, grubun hiç ayrılmadan kalan tek ismi Ozan Kotra (vokal, bas gitar, akustik gitar, tuşlu çalgılar) ile daha sonradan gruba dahil olan günümüzdeki grup üyeleri Çağatay Kehribar (elektrik gitar, akustik gitar, tef, shaker, geri vokal), Hakan Çağlar’dan (davul, geri vokal) oluşuyor. Flört grubu internette yayımladıkları “Rasta Baba” ve “Cemiyette Pişiyoruz” şarkılarının canlı performanslarından oluşan klipleri ve efsane şarkıları “Sevmez Olaydım” ve “Dün TRT’de İzledim” ile hızlı bir şekilde tekrar gündeme gelmiş ve alternatif müzik dinleyicisine kendisinden söz ettirdi. Grup, Türkiye’de popüler müzikteki uzun yerlilik uğraşları ve arayışları ile beraber, anlatıcılarına göre sapmalar gösteren bol bilinmezli bir tarihe sahiptir. Grubun bu arayışları, Anadolu pop/rock, arabesk, arabesk rock, serbest çalışmalar, Turkish rock, ulusal Türk müziği, pop folk gibi isimlerle anıldı. Öte yandan, yerlilik çabalarının ve ürünlerinin en fazla ötelendiği iddia edilen dönemlerde bile bu unsurların kendilerini olgunlaştırarak nicelikte düşük, nitelikte yüksek ürünler ile kendini gösterdi.

Kök:
İstanbullu grup Kök’ün yaptığı müziği tanımlamak çok da kolay değil… Gitar ve vokalde Nekropsi’den tanınan Cem Ömeroğlu, basta ülkenin sayılı müzisyenlerinden Kurban, Nekropsi’nin basçısı Kerem Tüzün ve davulda bol marifetli Kaan Sezyum’dan oluşan Kök’e; progresif rock, elektro funk ve saykodelik rock’la iç içe dolaşan, Anadolu ezgilerini ve ritimlerini barındıran, eklektik bir “power trio” diyebiliriz. İlk albümleri “Bilmece” 2013’te Anadolu Müzik’ten çıkan grup, ikinci albümün hazırlığı içinde.

Eskiz:
Güzel sanatlar üniversiteli 3 genç tarafından 2007’de kurulan Eskiz, 2010 yılında Roxy Müzik Günleri birinciliğini kazandı. Ardından “Yoksa Bir Rakı Masası mı Görüyorum?” isimli bir maxi single yayınladılar. Saykodelik rock’n roll yapan grup, bugüne kadar birçok mekanda ve festivalde çaldı. 2014 Ekim ayında “Kimsenin Ruhu Duymaz” isimli ilk uzunçalar albümlerini yayımladılar.

Gitar, vokal: Deniz Ağan (The Ringo Jets, Esas Çocuk)
Bas gitar: Can Tunaboylu
Davul: Sedat Girgin