Günün Davası: Banyo Yapmayan Bir Çalışan, Yetti Artık Diyen Bir Patron ve Suç Aleti Güğüm

Samsun’da son yılların en ilginç davalarından biri gerçekleşti. Patron, aynı zamanda akrabası da olan çalışana duş almadığı için güğümle saldırdı. Saldırılan EB de soluğu poliste alınca olay davaya dönüştü. İşte ifadeler ve davanın sonucu.

GÜĞÜMLE ADUKET ÇEKEN, ÇALIŞANI DUŞ ALMADI DİYE KIZAN PATRONUN İFADESİ:

“Bir gün önce banyo yapacağına söz vermişti. Neden banyo yapmadığını sordum, ‘Nasıl banyo yapacağım, su mu var?’ dedi. Ben de sobanın üstündeki içinde ılık su olan küçük güğümü gösterdim. ‘Bu güğümdeki suyla banyo yapabilirsin.’ dedim. Kendisi manevra yaptı, R.D. araya girdi. Araya girmeseydi kendimi onun elinden kurtaramazdım. Daha sonra şikayetçi olmuş. Karakolda burnunun kanamış olduğunu söylediler. Burnunun nasıl kanadığını bilmiyorum, suçlamayı kabul etmiyorum, beraatimi istiyorum.”

DUŞ ALMAYANIN İFADESİ:

Müşteki E.B. ise havalar kötü olduğu, şofben suyu ısıtmadığı için duş alamadığını, A.İ.B’nin kendisine “Duş alacaksın” diye bağırdığını savundu.

“Bana yüksek sesle çocuğuymuş gibi bağırdı.” ifadesini kullanan E.B, şunları belirtti:

“Ben de elimi kaldırarak, ‘Ne bağırıyorsun, bana bağıramazsın.’ dedim. Sonra güğümü eline aldı. Güğümü bıraktıktan sonra tekme tokat kafama vurmaya başladı. Aramızda uzlaştık, şikayetçi değilim, çalışmış olduğum aylıkları alamadım, bu zararımı ödemedi, zarar talebim yoktur.”

TANIK İFADESİ
Tanık R.D. ise patronu A.İ.B’nin sobanın üzerindeki güğümü alarak içindeki suyu önce E.B’nin üzerine döktüğünü, sonra da kafasına vurduğunu anlattı.

GÜĞÜMÜN İFADESİ YOK AMA KENDİSİ BURADA

DAVA SONUCU

Mahkeme hakimi, “Sanığın birçok defa banyo yapma konusunda uyarmasına rağmen olay tarihinde müştekinin duş almayarak şantiyeye gelmesine sinirlendiğinin, sobanın üzerindeki alüminyum güğümü alarak müştekiye vurduğunun, müştekinin basit tıbbi müdahaleyle iyileşebilecek şekilde yaralandığının sabit olduğunun anlaşıldığı” gerekçesiyle A.İ.B’nin basit yaralama suçundan cezalandırılmasına karar verdi.

Eylemin işlendiği suç aleti güğüm silah sayıldı, sanığın fiilden sonra ve yargılama sürecindeki saygılı tutum ve davranışları ile ekonomik ve sosyal durumu dikkate alınarak 3 bin lira para cezası verilmesine hükmedildi.