Aslında Tüm Dünya Aynı Dili Konuşuyor: Emoji Pazarlama [İnfografik]

Vakti zamanında MSN’deki smiley gruplarına bayılırdım. MSN kapatıldığında herhalde en çok bu çeşit çeşit, her derdimi anlatmama yetecek smiley’leri artık kullanamayacağım diye üzülmüştüm. Gel zaman git zaman, mevsimler değişirken, kuşlar ötüşürken; ben ne yaparım akıllı telefonum olmadan, sosyal medyasız 1 saat bile geçiremem devrine geldik.

Shigetaka Kurita isimli bir Japon tarafından yaratılan, ilk olarak 1998 yılında kullanılan ve benim MSN’le birlikte tanıştığım emojiler, sosyal medya ve akıllı telefon çağı ile birlikte tekrar hayatımıza geri geldi.

Tüm dünyanın aynı dili konuşmasına olanak sağlayan emojiler, şu an Instagram’dan tutunda Twitter’a kadar tüm sosyal ağlarda kullanılabiliyor. Hatta Facebook’un Like (beğen) butonuna alternatif  Unlike (beğenmeme) butonu getireceği konuşurken, şirket Like butonunun altına 6 tane emoji koyarak, insanların duygularını bu şekilde ifade etmesini sağlamak için çalışamalarına başladı.

Sosyal medya emojileri bu kadar önemsemeye başlayınca tabi ki markalar da boş durmadı ve onlarda yaptıkları işlere renk katmak adına emojilerden yararlanmaya başladı.

Emoji’lerin birçok metnin yerini tuttuğunu düşününce, bu kadar fazla yazmaya gerek yok diyorum ve emojilerle ilgili infografiğimle sizi baş başa bırakıyorum.

EMOJİ PAZARLAMA

Sibel Hoş’a bu güzel yazısını kullanmamıza onay verdiği için teşekkür ediyoruz.